Ulei de argan cosmetice bio Argandia meniu orizontal

Uleiul de argan si tratarea pielii uscate iarna

Fara doar si poate, tratarea pielii uscate devine o necesitate stringenta pe timp de iarna. Dintre numeroasele remedii cosmetice cu asa-zisa eficienta, uleiul de argan nu doar ca amelioreaza aspectul solzos al pielii agresate de ger si deshidratare, ci inlesneste structura proteica a dermei, intinerindu-ti pielea din interior.

Trendul ingrijirii bio nu a aparut intamplator. Dupa o perioada indelungata de promovare a cosmeticelor sintetice, uleiul de argan vine ca o gura de aer proaspat pentru femeile si barbatii preocupati de aspectul si sanatatea lor. De ce este tratamentul cu ulei de argan benefic in prevenirea si tratarea pielii uscate iarna? Iata argumentele!

Uleiul de argan si beneficiile sale pentru piele

Un fapt pertinent din punct de vedere stiintific este acela ca uleiul de argan este un amestec complex de nutrienti, precum acizi grasi esentiali (80%), polifenoli, antioxidanti si carotenoizi, substante care stau la baza vitalitatii organismului. 

Fiecare dintre acesti compusi ai uleiului de argan sunt ca un elixir de tinerete pentru corp, iar o buna parte dintre ei se afla la baza principalelor beneficii pentru piele ale aurului lichid (asa cum mai este numit uleiul de argan).

● ridurile si liniile fine, in special cele aparute sub ochi, dispar ca prin minune sub actiunea uleiului de argan
● cateva picaturi de ulei de argan, aplicate seara si inainte de expunerea la frig, protejeaza si repara pielea uscata, crapata, iritata sau descuamata (trateaza si catifeleaza pielea mai rapid decat alte creme, lotiuni, uleiuri cosmetice sau naturiste)
● uleiul de argan pur, bogat in proteine, repara in adancime structurile de legatura dintre proteinele pielii
● semnele aparute in urma scarpinarii mancarimilor aparute pe pielea uscata dispar in cateva ore de la aplicarea unei lotiuni de corp pe baza de ulei de argan sau a pretiosului produs in stare pura
● lipsa sebumului esential pentru hidratarea si elasticitatea pielii este caracteristica pe timp de iarna, insa uleiul de argan are efectul remarcabil de a echilibra productia de sebum, in orice anotimp
● uleiul de argan mai este util in tratarea diverselor complicatii ale bolilor inflamatorii la nivelul pielii, precum acneea, semnele varsatului de vant sau psoriasisul.

Cum folosesti uleiul de argan iarna 

Pielea ta are nevoie de o atentie sporita iarna, chiar daca nu observi niciun semn de uscare la un moment dat. Fa-ti un obicei din a folosi ulei de argan iarna in ritualul tau de frumusete, daca vrei o piele fara cusur pe tot timpul anului.

 1. Uleiul de argan pentru ten

In sezonul rece, indeparteaza-ti seara machiajul cu lapte demachiant cu ulei de argan, care nu agreseaza pielea sensibila si hidrateaza. Maseaza-ti apoi tenul cu cateva picaturi de ulei de argan pur, pentru o hidratare intensa. 

Daca ai pielea sensibila si foarte uscata, aplica si elixir regenerant cu ulei de argan dimineata si seara, pe fata si pe gat, pentru o actiune suplimentara de regenerare a pielii si estompare a semnelor de imbatranire.

Mai poti aplica ulei de argan pe buzele crapate, prin masaj gentil, inainte de culcare si inainte sa iesi din casa.  

2. Uleiul de argan pentru maini

Mainile sunt cel mai expuse gerului si uscarii pe timp de iarna. Din acest motiv, este recomandat sa te speli pe maini cu sapun cu ulei de argan bio care curata pielea delicat, fara sa inlature uleiurile sale naturale.

Aplica, imediat dupa fiecare spalare si repetitiv de-a lungul zilei, crema de maini cu argan, cu efect antiinflamator.

3. Uleiul de argan pentru corp

La fel de benefic este uleiul de argan si pentru corp, in ingrijirea pielii pe timp de iarna. Foloseste un gel de dus cu ulei de argan care indeparteaza delicat impuritatile, fara sa usuce pielea.

Imediat dupa dus, maseaza-ti usor pielea cu ulei de masaj cu argan, care se absoarbe perfect in piele, fara sa lase urme. Acest ritual te ajuta totodata sa scapi de aspectul inestetic al vergeturilor! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu