Ulei de argan cosmetice bio Argandia meniu orizontal

Ulei de Argan – Un tonic perfect pentru parul tau


Pretiosul Ulei de Argan este un produs valoros al copacilor de Argan ce cresc pe suprafete restranse in sud-vestul Marocului. Uleiul de Argan este, pe buna dreptate, cel mai cautat extract natural pentru care atat femeile au facut o adevarata obsesie din a-si ingriji parul cu acest produs cat si de expertii si profesionisti in ingrijirea parului din saloanele din intreaga lume.

Proprietatile extrem de apreciate ale acestui Ulei de Argan constau, in mare masura, de modul in care uleiul este extras. Fie ca obtinerea acestui ulei se face in conformitate cu metodele conventionale - femeile care apartin comunitatii locale Berber din Maroc zdrobesc cu mana nucile de argan, separand manual semintele pentru a le zdrobi apoi intr-o rasnita de piatra si a obtine valorosul produs, fie ca este extras cu ajutorul preselor mecanice, metoda de extragere a acestui ulei ramane intotdeauna aceiasi - presarea la rece. 
Diferenta fata de uleiul de argan cu destinatie culinara este aceea ca pentru cel din urma se procedeaza la o usoara prajire a semintelor nucilor de argan. Prin urmare, pretiosul Ulei de Argan cosmetic este obtinut prin presarea la rece a acelor samburi si apoi este filtrat printr-o sita de bumbac. Dupa o munca grea, istovitoare de spart nucile de Argan, dintr-o cantitate de 32 kilograme ce este egala cu productia unui singur copac intr-un sezon se poate obtine un litru de Ulei de Argan atat de valoros pentru podoaba capilara.
Uleiul deargan pur este bogat in tocoferoli (vitamina E), acesta fiind si elementul cheie in mentinerea unui par sanatos. Numeroase celebritati din lumea show-business-ului recunosc ca momentul stralucitor al aparitiei lor pe covorul rosu este incununat de succes si datorita tratamentului cu acestui Ulei de Argan, popularitatea acestui produs crescand exponential atat printre oamenii obisnuiti cat si printre celebritati.

Toată lumea recunoaste beneficiile acestui Ulei de Argan ca fiind urmatoarele:

Hranirea si intarirea firului de par
Uleiul este  instantaneu absorbit de par si nu lasa parul gras. Perioada de uscare a acestuia este foarte mica. Pretiosul Ulei de Argan hraneste, intareste parul de inca din prima zi de aplicare.

Repararea firelor de par despicate
Persoanele ale caror fire de par se confrunta cu probleme grave in sensul deteriorii varfurilor acestora prin despicare au constatat in mod miraculos ca, dupa tratarea parului cu ulei de argan, acesta si-a revenit treptat catre un aspect normal.

Protectie impotriva factorilor nocivi din mediul inconjurator
Foarte important este si crearea unui scut protector al firului de par impotriva efectelor daunatoare a mediului poluat dar si impotriva efectelor razelor ultraviolete. Aceasta protectie se extinde si in cazul in care va petreceti vacanta la mare si, inevitabil, parul este agresat de apa sarata a marii sau de apa din piscina. Tratamentul parului cu Ulei de Argan devine astfel indispensabil, mai ales pentru femeile din zona urbana, intens poluata.

Protector pentru parul agresat in urma sedintelor de hairstyle
Valorosul Ulei de Argan are efecte miraculoase si in situatia degradarii firului de par in urma sedintelor (cu frecventa mare) de hairstyle, ce presupun vopsirea parului sau agresarea acestuia cu uscatorul de par, placa de indreptat sau ondulatorul, prin contracarea efectelor negative ale agentilor chimici din vopseaua pentru par si prin hidratarea, hranirea si revigorarea firului de par uscat si degradat in urma infrumusetatii acestuia prin diferite procedee termice.

Un produs special creat pentru ingrijirea parului pe baza de ulei de argan vine din laboratoarele Argandia, din sudul Frantei, si se poate achizitiona din magazinul Bio Boutique – Ulei de Argan pentru par cu Ylang Ylang. (vezi detalii)

10 utilizari cosmetice simple ale uleiului de argan

Multe femei marturisesc ca au fost extrem de uimite de modul in care uleiul de argan reuseste sa hidrateze si sa catifeleze tenul, pielea si parul. Aurul lichid, asa cum este denumit in industria cosmeticelor naturale, uleiul de argan organ are o serie intreaga de utilizari in cadrul ritualului zilnic de infrumusetare.

Daca vrei sa iti eliberezi dulapul de nenumaretele recipiente ale produselor cosmetice pline de substante chimice, vei afla cu bucurie ca uleiul de argan poate fi folosit in nu mai putin de 10 scopuri de ingrijire, in fiecare zi. Uleiul de argan pur abunda in acizi grasi esentiali, antioxidanti, vitamine si minerale care trateaza si hidrateaza pielea si parul, fara sa te expuna toxinelor nocive si parabenilor.

1. Uleiul de argan –  crema de fata

Dupa ce te demachiezi seara si iti cureti tenul dimineata, maseaza-ti tenul cu cateva picaturi de ulei de argan, insistand si asupra gatului. Fiind considerat un ulei uscat, se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase. Prin urmare, uleiul de argan este crema de fata perfecta!

2. Uleiul de argan  - tonic hidratant

Adauga cateva picaturi de ulei de argan lotiunii tonice preferate si vei beneficia de un plus de   hidratare cand o folosesti.

3. Uleiul de argan – masca de fata regeneratoare

Prepara-ti singura o masca de fata regeneratoare si iluminatoare cu ulei de argan, amestecand o lingura de zeama de lamaie cu 3 lingurite de iaurt grecesc, o lingura de miere si 3 picaturi de ulei de argan. Aplica masca pe fata curata si uscata, lasand-o sa actioneze timp de 10 minute.

4. Uleiul de argan -  exfoliant si balsam pentru buze

Pentru a-ti face buzele mai fine si mai hidratate, adauga cateva picaturi de ulei de argan pur si un strop de extract de vanilie, intr-o lingura de zahar brun. Maseaza buzele cu acest amestec special, apoi clateste-te.

5.  Uleiul de argan -  iluminator de ten

Adauga  o picatura sau doua de ulei de argan pur in fondul de ten, lotiunea bronzanta sau crema nuantatoare obisnuita, pentru a da chipului un aer luminos.

6. Uleiul de argan – balsam de par

Dupa dus, maseaza-ti parul cu ulei de argan, insistand asupra varfurilor. Prinde parul in coc si dormi asa. Dimineata, spala-ti parul cu sampon ca in mod normal si vei observa cum suvitele tale arata ca in reviste!

7.  Uleiul de argan – fixativ pentru par

Cand parul tau este foarte uscat, uleiul de argan poate fi folosit pe post de fixativ. Pune in palma cateva picaturi de ulei de argan si trece-ti degetele prin par. Efectul anti-electrizare dureaza intreaga zi!

8. Uleiul de argan – tratament pentru par

Aplica o cantitate generoasa de ulei de argan pe par si scalp, masand viguros cu  varfurile degetelor. Prinde-ti parul in coc si lasa "aurul lichid" sa actioneze peste noapte. Dimineata, spala-te cu sampon si vei observa ca suvitele au mai mult volum, matreata a disparut, iar parul straluceste!

9. Uleiul de argan -  tratament pentru cuticule

Maseaza-ti cuticulele cu o cantitate mica de ulei de argan, pentru a le hidrata si "camfla" eficient. Iti ajuti unghiile sa creasca mai repede, in acelasi timp.

10. Uleiul de argan – tratament pentru calcaiele crapate

Inainte de culcare, aplica ulei de argan pe talpi, insistand asupra regiunii calcaielelor. Acopera-ti picioarele cu sosete din bumbac si dormi asa. Dimineata, talpile tale vor semana cu cele ale unui bebelus!


Produse cosmetice bio cu ulei de argan pentru frumusetea ta in sezonul cald

Primele zile ale primaverii iti insufla dorinta de a te concentra din nou pe frumusetea ta, deoarece sezonul cald inseamna tinute care dezvaluie multa piele. Incearca sa iti completezi trusa de infrumusetare cu produse cosmetice bio pe baza de  ulei de argan, cel mai apreciat elixir al tineretii si al stralucirii pielii.

Ai auzit deja de beneficiile uimitoare ale valorosului ulei de argan pentru pielea, parul si unghiile tale, fapt confirmat de numeroase vedete nationale si internationale care il folosesc deja zilnic, in defavoarea altor produse cosmetice de pe piata. Intampina sezonul cald cu un ten de portelan si un trup cu piele fina si hidratata. Produsele cosmetice bio cu ulei de argan te ajuta sa atingi acest deziderat!

Ulei de corp cu argan si floare de portocal

Pielea ta probabil ca sufera inca de pe urma agresiunilor gerului din timpul iernii, de aceea ai nevoie de o solutie de regenerare si hidratare intensa, cu rezultate rapide. Foloseste dupa fiecare dus cativa stropi de ulei de argan pentru corp cu floare de portocal, care inglobeaza un complex de uleiuri vegetale esentiale pentru frumusetea si supletea pielii.

Uleiul de corp cu argan si floare de portocal contine ulei organic de jojoba (echilibreaza nivelul de sebum din piele), ulei organic de caisa (hraneste, intinereste celulele pielii si are un efect puternic antirid), precum si ulei organic de caisa, care catifeleaza intens pielea. Toate aceste beneficii intensifica efectele miraculoase ale pretiosului ulei de argan, care repara in profunzime legaturile proteice ale dermei si hidrateaza pe termen lung.

Unt de shea si balsam de argan

Daca pielea ta este foarte uscata, foloseste zilnic un produs natural inspirat din secretele de frumusete din Maroc. Acest Balsam cu ulei de argan cu textura bogata si cremoasa, imbunatatit cu unt de Shea, te scapa de iritatiile pielii deshidratate si o parfumeaza discret.

Multifunctionalitatea acestui produs te va incanta nespus: il poti folosi ca masca de par, lotiune de corp reparatoare si hidratanta sau produs de masaj al picioarelor.

Elixir regenerant cu ulei de argan

Ideal pentru pielea matura, Elixirul regenerant cu ulei de argan contine si extracte esentiale de morcov si portocal amar, cu calitati naturale anti-imbatranire. Produsul ajuta la regenerarea pielii, ii reda fermitatea si estompeaza semnele vizibile de maturizare (linii fine, riduri sau pete).

Tot ce trebuie sa faci este sa il aplici dimineata si seara, pe ten si pe gat. Poate fi si o baza de machiaj excelenta!

Crema pentru picioare cu ulei de argan

Pregateste-ti calcaiele pentru sandalele pe care le vei purta tot sezonul cald, cu ajutorul Cremei pentru picioare cu ulei de argan organic, menta si unt de Shea. Produsul natural hidrateaza si calmeaza pielea uscata sau inflamatia picioarelor, dupa doar cateva aplicari.

5 motive sa iti inlocuiesti crema de fata cu uleiul de argan

Uleiul de argan poate inlocui fara probleme crema ta de fata obisnuita, oricat de costisitoare ar fi aceasta. De cele mai multe ori, poti constata ca produsele cosmetice nu iti ofera rezultatele promise pe prospect, suprinzandu-te neplacut si cu o serie de efecte adverse, precum iritatiile sau eruptiile cutanate. In schimb, uleiul de argan iti hidrateaza si iti protejeaza pielea, fara sa o puna in pericol.

Compusii uleiului de argan sunt 100% naturali si functioneaza ca un elixir al tineretii pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tipurile sensibile. Iata cateva motive pentru care poti inlocui cu succes crema ta de fata obisnuita cu doar cativa stropi de ulei de argan!

1. Uleiul de argan nu agreseaza pielea

Spre deosebire de multe creme de fata cu ingrediente chimice menite sa dea un aspect placut tenului, uleiul de argan intruneste toate proprietatile de reparare si hranire  a celulelor dermei, fara sa produca agresiuni precum iritarea pielii sau cresterea predispozitiei la acnee si alte probleme ale tenului.

Asadar, foloseste dupa demachiere cateva picaturi de ulei de argan pur, care satisface toate necesitatile pielii, de la regenerare a celulelor, pana la hidratare si crestere a elasticitatii acesteia.

2. Uleiul de argan trateaza afectiunile pielii

Daca o crema obisnuita actioneaza ca un simplu agent emolient la nivelul pielii, uleiul de argan este util si in tratarea diverselor complicatii ale bolilor inflamatorii cutanate, precum semnele lasate de varsatul de vant, rozaceea, eczema, acneea sau psoriasisul.

3. Uleiul de argan regleaza nivelul de sebum al pielii

Fie ca pielea ta produce prea putin sebum, fie ca il elibereaza in exces, uleiul de argan regleaza nivelul natural al uleiurilor protectoare produse de piele, in orice anotimp.

4. Uleiul de argan previne descuamarea pielii pe termen lung

La putin timp de la aplicarea unei creme obisnuite de fata, efectul hidratant al acesteia dispare fara aplicari succesive de-a lungul zilei. In schimb, uleiul de argan folosit seara inainte de culcare, te protejeaza a doua zi de craparea, descuamarea si iritarea tenului.

Uleiul de argan trateaza si catifeleaza pielea mai rapid si cu efect mai indelungat decat alte creme, lotiuni sau uleiuri cosmetice.

5. Uleiul de argan are efect anti-imbatranire constant

Daca o crema de fata anti-rid, oricat ar fi de scumpa, nu dovedeste intotdeauna ca este un bun produs anti-ageing, uleiul de argan are un efect anti-imbatranire constant, observabil la scurt timp de la aplicare. Bogat in proteine, grasimi esentiale omega-3, repara in adancime structurile de legatura dintre proteinele pielii.

Astfel, uleiul de argan face ca ridurile si liniile fine, in special cele aparute sub ochi, sa dispara ca prin minune sub actiunea sa regeneratoare si hidratanta.